Assertiviteitstraining

Wil jij meer zelfvertrouwen krijgen, voor jezelf leren opkomen en anders willen overkomen? Met de assertiviteitstraining leer je verschillende technieken die je als persoon zijnde sterk gaan verbeteren. Een assertiviteitstraining verbeterd je communicatieve vaardigheden en je persoonlijke kracht,  dit zijn de 2 belangrijkste factoren die je gaat verbeteren om meer assertief te worden.

Voordelen van een assertiviteitstraining

Betere communicatie: Je leert duidelijk je grenzen aan te geven aan je omgeving. Dit doe je door op een respectvolle manier NEE te durven zeggen tegen anderen. Hierdoor wordt je JA ook meer waard! Je algemene communicatie leer je te ontwikkelen en je leert gesprekken te leiden en te sturen. Je durft te zeggen wat je wilt en je eigen mening te uiten in sociale situaties. Tevens leer je om feedback te geven, maar ook om te ontvangen!

Meer zelfvertrouwen: Je leert het verschil tussen assertief, sub-assertief en agressief gedrag, wat de kenmerken zijn bij dit gedrag en wat voor effect dit heeft op andere mensen. Je leert om meer zelfvertrouwen te krijgen zodat je sterker in je schoenen staat en ook zeker overkomt naar je omgeving. Durven om je eigen mening duidelijk te formuleren en niet ”bang” te zijn om deze te uiten. Je leert om met kritiek om te gaan en deze op een correcte wijze te verwerken en de essentiële informatie uit te halen zodat je jezelf kan verbeteren. Je leert respectvol met mensen om te gaan en je eigen emoties onder controle te houden wanneer nodig en je leert problemen en conflicten actief aanpakken. 

Assertiviteitstraining