Over ons

B4 Organisaties ( onderdeel van B4 Solutions) helpt organisaties het psychosociaal welzijn van haar medewerker te verhogen door middel van cognitieve en oplossingsgerichte therapie. Bij B4 organisaties werken betrokken en ervaren psychologen die gespecialiseerd zijn in kortdurende behandeling van angsten, overspannenheid, en stemmingsproblemen.

B4 organisaties heeft als doelstelling dat de medewerker weer met voldoening aan het werk kan. Dit bereiken we door de benodigde competenties te versterken, nieuwe gewoontes aan te leren en door de klachten te reduceren. De focus ligt hierbij zowel op het werk als op het privé leven.

Werkwijze van onze psychologen
  • Oplossingsgerichte therapie (solution focused therapy) neemt de situatie zoals de cliënt die zich wenst, als uitgangspunt en doel van de behandeling. Er wordt gezocht naar kleine, haalbare stappen die gemaakt kunnen worden om die situatie te bereiken. Daarbij wordt er van uit gegaan dat de medewerker in principe over voldoende kennis, kracht en vaardigheden beschikt om zijn gewenste situatie te bereiken, maar deze nog niet of niet voldoende toepast.
  • Cognitieve therapie: men onderzoekt welke gedachten ten grondslag liggen aan het gevoel. Deze gedachten worden vervolgens onder de loep genomen om te bekijken of ze logisch, waar en helpend zijn. Daar waar het relevant lijkt, wordt uitgezocht welke minder negatieve manier van denken beter past.

 

Klik hier voor de website van B4 organisaties

 

 

Psycholoog-NIP